18/11 Drivkrafter och motivation för ideellt engagemang

Detaljer

Datum: Har slutat
Tid: 10:00 - 12:00

Hjärtligt välkommen till den andra träffen i vår nya serie Forum för samtal om ideell kultursektor! Det ideella arbete som arrangörer lägger ner utgör grunden för vårt offentliga kulturutbud, de är i särklass de viktigaste aktörerna för att invånare ska kunna ta del av lokal kultur. För att stötta dessa ideella krafter behöver man förstå det ideella engagemangets roller, logiker och värde. Och hur man som ideell kraft kan leda ideella.

Samtalsdeltagare och -ämnen

Aron Schoug, lektor i organisation och ledarskap vid Stockholms universitet.   
Om att motivera ideella. Hur kan vi få fler att engagera sig mer i föreningen? Under seminariet presenteras ett antal olika faktorer som påverkar medlemmarnas motivation att engagera sig. Genom konkreta exempel och handfasta tips får du inspiration och verktyg för att öka engagemanget. 


Kjell Svensson- arbetande styrelseordförande berättar om hur viktigt det ideella ledarskapet är. Vilka är incitamenten till att jobba gratis, vilka är de största utmaningarna och vilka fallgropar finns. Och hur kan det offentliga bli bättre på att använda sig av civilsamhället? 


Leila Talmoudi, verksamhetsutvecklare ABF Sjuhärad.  
Zaynab Ouahabi, nationell Teamledare, ABF Sverige. 
Folkbildning är en bred term som tar fasta på det livslånga lärandet i mötet mellan människor. Kulturprogram, studiecirkeln och annan folkbildningsverksamhet är en vanlig form att skapa utrymme för människor att engagera sig.   
Hur ser engagemanget ut? Vad innebär det att få göra sin röst hörd? Hur väcker vi motivationen för att vara en del av kulturen och folkbildningen? 

När: Fredag 18 novemner kl. 10.00-12.00
Plats: Online (länk skickas ut inför samtalet)
Sista anmälningsdag: 17 november kl. 12.00

Kommande samtal

Detta är det andra av tre samtal under hösten i serien Forum för samtal om ideell kultursektor. Kommande samtal ser du nedan. 

Via anmälningslänken nedan kan du välja att anmäla dig till ett eller flera samtalen samtidigt, eller delta i det som känns allra mest relevant för din verksamhet, ditt intresse eller uppdrag. 

ANMÄL DIG HÄR

Forum för samtal om ideell kultursektor – tema arrangörer 

Forum för samtal om ideell kultursektor är en digital plattform för samtal och ökad kunskap om den ideella kultursektorn och om det ideella engagemangets betydelse. Hur de ideella insatserna skapar värde för en plats, ort, kommun och region och på vilka olika sätt den ideella kultursektorn kan stärkas. 

Forumet vänder sig till tjänstepersoner och andra som vill samtala kring och få mer kunskap om civilsamhällets drivkrafter och motivation samt vilka möjligheter ideella kulturarrangörer skapar i en kommun. 

Se gärna höstens forumsamtal som en möjlighet till kompetensutveckling inom området – anmäl dig till alla tre samtalen eller delta i det som känns allra mest relevant för din verksamhet och ditt uppdrag.  

Samtalsforumen sker på Microsoft Teams och växlar mellan föredrag, paneldiskussioner, gruppdiskussioner och möjlighet för er deltagare att ställa frågor.  

Hjärtligt välkomna att delta! 

Kommande samtal hösten 2022

Konkreta metoder för kommuner – så främjar du ideella kulturarrangörer 
fredag 9 december kl. 10.00-12.00
Mer information kommer snart. 

Om du har frågor om samtalsserien eller om du vill få uppdateringar mejlade till dig när mer information finns om samtalen så hör av dig till helen.liljedal@vgregion.se

Fler nyheter

Var med på Kulturarvsdagen 2024!

Onsdag 15 maj öppnar anmälan av arrangemang till Kulturarvsdagen 2024. Kulturarvsdagen är ett utmärkt tillfälle att synliggöra arbetslivsmuseet och sin verksamhet! Passa på att bjuda

NAVs Årsmöte 2024

Lördagen den 6 april 2024 kommer årsmötet att hållas i Lidköping, i samverkan med Rörstrand Museum och Meken-Minnet. Rörstrand Museums Café kommer att fixa mat

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn