Kurser & Utbildning

NAVs utbildningserbjudande

ett samarbete inom Prisma Västra Götaland

Inom Prisma Västra Götaland erbjuder vi en rad utbildningar för samarbetsparternas medlemsföreningar.

Alla kurser är kostnadsfria och vi tar gärna fram enskilda lösningar för föreningar 

om ni har speciella önskemål eller om hela föreningen vill gå en kurs.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se

Hösten 2023

Lär dig något nytt i höst!

Hösten är här och med den en massa chanser till utveckling för dig och din förening eller din arbetsplats.

Samarbetsparterna i Prisma Västra Götaland erbjuder tillsammans en rad utbildningar inom besöksmåls- och verksamhetsutveckling. Nedan listas de kurser som är aktuella just nu, med länk till mer information och anmälan.

Passa på att lära dig något nytt i höst!

Har du frågor om kurserna eller tankar om Prisma i stort, hör av dig till jessica.bergstrom@vgregion.se

Sammanställning av utbildningserbjudanden

aktuella kurser

Arkivkurs för hembygds- och kulturarvsföreningar

I er förening finns dokument och handlingar som är värdefulla och viktiga att ta hand om. Lär mer om grunderna i arkivering tillsammans med arkivarier

Från guidning till upplevelse

Kursen är digital med en avslutande fysisk träff. Arrangör: Prisma VG 10 oktober - 17 oktober - 7 november - 21 november samt 12 december.

Utveckla ditt föreningsarbete

Alla ideella föreningar har inte samma behov, men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. Vi erbjuder utbildningar där du får möjlighet att både spetsa

Intervjuteknik

Plats: Textilmuseet i Borås Arrangör: Innovatum Science Center och Studieförbundet Vuxenskolan Vi borde intervjua varandra oftare. Alla bär vi på en livsberättelse som är värd

Värdskapsutbildning

Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital värdskapsutbildning som vänder sig till dig som arbetar inom besöksnäringen.

Utbildningen har funnits sedan 2017, och syftet med den är att hjälpa alla som är verksamma inom besöksnäringen att med hjälp av fakta, filmer, övningar och självreflektion utveckla det egna värdskapet ytterligare.

Det är mötet med människor som skapar bestående intryck och påverkar hur vi väljer att prata om platsen och verksamheten med andra, rekommendera, stanna längre och återvända. Just därför är det viktigt att du som möter besökarna och är verksamhetens ansikte utåt regelbundet reflekterar över ditt värdskap och kanske få nya insikter.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se – för länk till utbildningen

Kursen är digital och görs individuellt

Arrangör: Turistrådet Västsverige

Kulturarvet som besöksmål

Utifrån Sveriges hembygdsförbunds satsning Kulturarvet som besöksmål arbetar vi för att, i workshopform, ta fram nya aktiviteter för besökare till er förening, anpassade till er verksamhet och verklighet. Vi utgår från det föreningen redan gör och hjälper er att utveckla detta och att hitta fler kanaler för marknadsföring.

Under fyra tillfällen träffas vi digitalt och pratar om bland annat idéutveckling, målgruppsanpassning, prissättning, marknadsföring och presentation av aktiviteter. Målet är att ni skall ha en aktivitet som ni kan genomföra under sommarsäsongen.

Läs mer här och anmäl intresse till

marika.russberg@bohuslansmuseum.se / 0702 389980

Prisma Västra Götaland är en digital arena och mötesplats för vårt fantastiska industriella kulturarv och vår oöverträffade samhällsutveckling från 1850 fram till idag.

Upptäck Prisma Västra Götaland – Här kan du navigera genom regionens industrihistoria. Se bilder, ta del av berättelser och upptäcka spännande industrihistoriska platser! 
 
Bakom Prisma Västra Götaland finns ett brett nätverk av olika aktörer som samarbetar kring industrisamhällets kulturarv men alla är välkomna att bidra med berättelser. Tillsammans gör vi industrisamhällets kulturarv tillgängligt och levande.
 
Välkommen till Prisma Västra Götaland!
www.prismavg.se