Kurser & Utbildning

NAVs utbildningserbjudande

ett samarbete inom Prisma Västra Götaland

Inom Prisma Västra Götaland erbjuder vi en rad utbildningar för samarbetsparternas medlemsföreningar.

Alla kurser är kostnadsfria och vi tar gärna fram enskilda lösningar för föreningar 

om ni har speciella önskemål eller om hela föreningen vill gå en kurs.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se

VÅREN 2023

Sammanställning av vårens olika utbildningserbjudanden

aktuella kurser

Utveckla ditt föreningsarbete

Alla ideella föreningar har inte samma behov, men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. Vi erbjuder utbildningar där du får möjlighet att både spetsa

Vårda din förening

Alla ideella föreningar har inte samma behov, men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. Vi erbjuder utbildningar där du får möjlighet att både spetsa

Mobila utställningsprodukter

Vi människor upplever saker med våra sinnen och ett besök på ett museum engagerar oftast flera av våra sinnen. Men den känslan kan vara svår

Prismas mobilguide

Vi presenterar mobilguiden och visar hur du kan använda den på just ditt besöksmål. Vi samtalar om de olika besöksmålens möjligheter och ger tips och

Kulturarvet som besöksmål

Utifrån Sveriges hembygdsförbunds satsning Kulturarvet som besöksmål arbetar vi för att, i workshopform, ta fram nya aktiviteter för besökare till er förening, anpassade till er verksamhet och verklighet. Vi utgår från det föreningen redan gör och hjälper er att utveckla detta och att hitta fler kanaler för marknadsföring.

Under fyra tillfällen träffas vi digitalt och pratar om bland annat idéutveckling, målgruppsanpassning, prissättning, marknadsföring och presentation av aktiviteter. Målet är att ni skall ha en aktivitet som ni kan genomföra under sommarsäsongen.

Läs mer här och anmäl intresse till

marika.russberg@bohuslansmuseum.se / 0702 389980

Värdskapsutbildning

Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital värdskapsutbildning som vänder sig till dig som arbetar inom besöksnäringen.

Utbildningen har funnits sedan 2017, och syftet med den är att hjälpa alla som är verksamma inom besöksnäringen att med hjälp av fakta, filmer, övningar och självreflektion utveckla det egna värdskapet ytterligare.

Det är mötet med människor som skapar bestående intryck och påverkar hur vi väljer att prata om platsen och verksamheten med andra, rekommendera, stanna längre och återvända. Just därför är det viktigt att du som möter besökarna och är verksamhetens ansikte utåt regelbundet reflekterar över ditt värdskap och kanske få nya insikter.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se – för länk till utbildningen

Kursen är digital och görs individuellt

Arrangör: Turistrådet Västsverige

Prisma Västra Götaland är en digital arena och mötesplats för vårt fantastiska industriella kulturarv och vår oöverträffade samhällsutveckling från 1850 fram till idag.

Upptäck Prisma Västra Götaland – Här kan du navigera genom regionens industrihistoria. Se bilder, ta del av berättelser och upptäcka spännande industrihistoriska platser! 
 
Bakom Prisma Västra Götaland finns ett brett nätverk av olika aktörer som samarbetar kring industrisamhällets kulturarv men alla är välkomna att bidra med berättelser. Tillsammans gör vi industrisamhällets kulturarv tillgängligt och levande.
 
Välkommen till Prisma Västra Götaland!
www.prismavg.se