Kurser & Utbildning

NAVs utbildningserbjudande

ett samarbete inom Prisma Västra Götaland

Inom Prisma Västra Götaland erbjuder vi en rad utbildningar för samarbetsparternas medlemsföreningar.

Alla kurser är kostnadsfria och vi tar gärna fram enskilda lösningar för föreningar 

om ni har speciella önskemål eller om hela föreningen vill gå en kurs.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se

Sommar 2024

Njut av sommaren och besök gärna några av alla fina Besöksmål

Lär dig något nytt!

Samarbetsparterna i Prisma Västra Götaland erbjuder tillsammans en rad utbildningar inom besöksmåls- och verksamhetsutveckling. Nedan listas de kurser som är aktuella just nu, med länk till mer information och anmälan.

Passa på att lära dig något nytt!

Har du frågor om kurserna eller tankar om Prisma i stort, hör av dig till jessica.bergstrom@vgregion.se

Sammanställning av utbildningserbjudanden

aktuella kurser

Värdskapsutbildning

Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital värdskapsutbildning som vänder sig till dig som arbetar inom besöksnäringen.

Utbildningen har funnits sedan 2017, och syftet med den är att hjälpa alla som är verksamma inom besöksnäringen att med hjälp av fakta, filmer, övningar och självreflektion utveckla det egna värdskapet ytterligare.

Det är mötet med människor som skapar bestående intryck och påverkar hur vi väljer att prata om platsen och verksamheten med andra, rekommendera, stanna längre och återvända. Just därför är det viktigt att du som möter besökarna och är verksamhetens ansikte utåt regelbundet reflekterar över ditt värdskap och kanske få nya insikter.

Kontakta: elin.sorensson@innovatum.se – för länk till utbildningen

Kursen är digital och görs individuellt

Arrangör: Turistrådet Västsverige

Idéresan – gör idéer till verklighet

Tidigare Kulturarvet som besöksmål

Vill din förening locka fler besökare? Vad har föreningen som kan intressera fler besökare? Vad gör ni idag som ni vill utveckla? Vill ni utveckla idéer till nya aktiviteter?

Studiematerialet Idéresan ger konkreta tips för hur idéer kan utvecklas och förverkligas och hur arbetet kan kännas roligt och meningsfullt.

Idéresans olika delar: Föreningens drivkrafter och förutsättningar – Målgrupper, platsens betydelse, testa idén – Planera, presentera och prissätta – Marknadsföring och genomförande.

Arrangör: Prisma VGs Kulturturismgrupp
Datum: Individuellt upplägg med fyra digitala träffar
För föreningar som är medlemmar Sveriges hembygdsförbund

Läs mer här

För anmälan, kontakta 

marika.russberg@bohuslansmuseum.se / 0702 389980

Prisma Västra Götaland är en digital arena och mötesplats för vårt fantastiska industriella kulturarv och vår oöverträffade samhällsutveckling från 1850 fram till idag.

Upptäck Prisma Västra Götaland – Här kan du navigera genom regionens industrihistoria. Se bilder, ta del av berättelser och upptäcka spännande industrihistoriska platser! 
 
Bakom Prisma Västra Götaland finns ett brett nätverk av olika aktörer som samarbetar kring industrisamhällets kulturarv men alla är välkomna att bidra med berättelser. Tillsammans gör vi industrisamhällets kulturarv tillgängligt och levande.
 
Välkommen till Prisma Västra Götaland!
www.prismavg.se