Medlem i NAV

Aktuellt

Var med på Kulturarvsdagen 2024!

Onsdag 15 maj öppnar anmälan av arrangemang till Kulturarvsdagen 2024. Kulturarvsdagen är ett utmärkt tillfälle att synliggöra arbetslivsmuseet och sin verksamhet! Passa på att bjuda

Läs mer »

NAVs Årsmöte 2024

Lördagen den 6 april 2024 kommer årsmötet att hållas i Lidköping, i samverkan med Rörstrand Museum och Meken-Minnet. Rörstrand Museums Café kommer att fixa mat

Läs mer »

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn

Läs mer »

Välkommen till NAV-industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst

NAV är ett nätverk för museiföreningar och organisationer inom Västra Götalandsregionen. 

Västra Götalandsregionen vill ha en väl utvecklad kulturell verksamhet med olika aktiviteter, för att ge ett brett utbud till regionens invånare.

NAV är en ideell medlemsförening som har bildats för att främja intresset för industrihistoria och synliggöra arbetslivsmuseer i Västra Götaland.

I Västra Götaland finns fler än 150 arbetslivsmuseer.

Västra Götaland har en rik och spännande industri- och arbetslivshistoria.

På ett arbetslivsmuseum levandegörs historien, ibland med hjälp av maskiner, hantverk och metoder som ofta är flera hundra år gamla.

Arbetslivsmuseer kan se väldigt olika ut men de visar alltid hur det var förr i tiden. De visar ofta äldre arbetsplatser med äldre arbetsmiljö, arbetsmetoder, och redskap.

Välkomna att besöka dessa fantastiska besöksmål som drivs av eldsjälar och entusiaster i spännande miljöer runt om i Västra Götaland. På Besöksmålskartan, får du mer information om alla våra industri- och arbetslivsmuseer.

KURSER & UTBILDNINGAR

PRISMA VÄSTRA GÖTALAND är en digital arena och en samverkansplattform för vår regions industriella kulturarv och samhällsutveckling från 1850 fram till idag. 

Läs mer  Om Prisma Västra Götaland 

NAVs Utbildningserbjudande är ett samarbete inom Prisma Västra Götaland där vi erbjuder en rad utbildningar för samarbetsparternas medlemsföreningar. 

Utbildningarna som ges riktar sig till det ideellt drivna kulturarvet i regionen och är kostnadsfria för parterna inom samverkan. Om en kurs har en speciell målgrupp framgår detta.

INFORMATION

NAVs hemsida och då främst sidan Information uppdateras kontinuerligt för att kunna erbjuda aktuell information. 

Arrangemang, Konferenser, Kurser, Medlemsträffar med flera, annonseras här tillsammans med mycket annat som är relevant och gemensamt. På sidan Information hoppas vi att ni finner det mesta av vad som erbjuds.

Håll er uppdaterade med att regelbundet besöka Hemsidan.

Välkomna att även prenumerera på vårt Nyhetsbrev för senaste nytt. 

Sprid gärna Nyhetsbrevet till era medlemmar. Det som behövs är en aktiv e-postadress. Enklast är att anmäla sitt intresse via formuläret på denna sida –  Se nedan!

MEDLEM I NAV

NAV vill vara en förening med många medlemmar i ett aktivt nätverk, där medlemmarna och deras unika kompetens står i centrum.

Medlemskap i NAV är öppet för arbetslivs- och industrimuseer samt föreningar, företag, organisationer och enskilda personer som vill medverka och främja ändamålet.

För att bli medlem i NAV, fyll i medlemsansökan. Använd gärna vårt formulär.

NAV är en av parterna i Prisma VG och samarbetar med Innovatum, Förvaltningen för Kulturutveckling, HembygdVäst, Maritimt i Väst och Riksarkivet/Landsarkivet m.fl.

MUSEIRESAN

Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer.

Familjer med barn i olika åldrar är en viktig målgrupp när vi vill locka fler besökare, gärna yngre, till våra arbetslivsmuseer. Här finns det många möjligheter till att utveckla aktiviteter för barn och familjer.

Följ med arbetsbiet på en resa bland arbetslivsmuseerna och möt spännande och lärorika upplevelser för hela familjen. På det första museet får du ett pass där du samlar stämplar efter utförda uppdrag. Efter tre besökta museer och tre stämplar får du en present!

Museiresan är ett samarbete mellan NAV– Industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst, Innovatum Science Center och Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet är att locka målgruppen unga, att upptäcka arbetslivsmuseerna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vill Du ha ett eget nyhetsbrev?         Fyll i din e-postadress så får du vårt nästa nyhetsbrev