SVT söker material

Efter den nyss publicerade serien ”Historien om Sverige” söker nu Sveriges Television material till en ny dokumentärserie som ska handla om Sverige under andra världskriget.

Sveriges Television gör dokumentärserien om Sverige under krigsåren och söker personliga berättelser från hela landet. SVT söker filmer, bilder, brev, ljudinspelningar, dagböcker – och om personer ännu är i livet, intervjuer – av och med personer med upplevelser av andra världskriget.

SVT är väldigt intresserade av bland annat den bohuslänska stenindustrin och även trafiken med de allierades lastbåtar som lastade i Bohuslän och smög ut genom ubåtsspärren.

Föreningar som har några berättelser, hörsägen eller rent fysiska kvarlämningar kan höra av sig enligt nedan.

SVT hälsar:

Om era medlemsmuseer kan bidra med industrisamhällets perspektiv är det mycket givande och intressant. Vad finns det för uppgifter kring stenbrytningarna runt om i landet, tyska beställningarna av svensk granit, permittentafiken, hur omvandlades industrin i stort under andra världskriget m.m.? Allt är välkommet.

Men som sagt, de söker även personliga berättelser så har du som enskild person berättelser är detta också välkommet.

Länkar till appeller:

https://f.io/TDCqAS09

https://f.io/H08aGzwy

Det här är all information vi har idag om serien.

Allt material skickas till sverigeochkriget@svt.se

Eller

Sverige under andra världskriget

Sveriges Television

105 10 Stockholm

Fler nyheter

SVT söker material

Efter den nyss publicerade serien ”Historien om Sverige” söker nu Sveriges Television material till en ny dokumentärserie som ska handla om Sverige under andra världskriget.

Söka pengar?

BIDRAG TILL KULTURARVSARBETE 2024 Riksantikvarieämbetet fördelar bidrag till kulturarvsarbete. Bidrag kan sökas av arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter som syftar till att bevara och utveckla kulturhistoriska värden.

NAVs medlemsträff

Plats: Textilmuseet i Borås Datum: 11 november Samling kl. 11.00 i entrén på Textilmuseet. Under dagen blir det fika och lunchsmörgås med avslut runt 16.00. Välkommen till Borås och