Museiguide 2023

501 medlemsmuseer medverkar i år.

Nytt för i år är att det finns symbol för barnaktivitet vid de museer som anmält att man har det. Liksom tidigare år finns en artikel om Årets Arbetslivsmuseum 2023 och Årets Arbetsmyra 2023.

Vi är glada för att vi i alla år kunnat erbjuda beställning av Museiguide kostnadsfritt, oavsett hur många man beställer. Det är av gemensamt intresse för oss alla att varje exemplar av Museiguide når en mottagare. Ni är utmärkta på att sprida Museiguide och det vill vi att ni fortsätter vara! Upplagan är på 40 000 exemplar och vi behöver vara påhittiga för att få ut Museiguide så kostnadseffektivt som möjligt då det är kostsamt att distribuera.

Länk till Museiguide 2023 som pdf.

:

BESTÄLLNING

• Beställning görs via Turistbyråshopen (Tb-shopen). Inga utskick från ArbetSam.

• Antal – antal exemplar som menas, inte antal kartonger.

• Beställ gärna färre exemplar (gäller beställningar över 90 ex) åt gången och sedan beställ en ny

omgång när de börjar ta slut. Det är mer kostnadseffektivt (otroligt nog) och risken att exemplar

blir liggandes minskar.

• En sändning med hämtning via utlämningsställe får vara på max 20 kg. Det är ca 90 exemplar.

Beställer ni fler blir det en avi per kartong om 20 kg.

Två typer av leveranser

1. Direkt till museet

Endast om mottagare finns på plats och museet är öppet vardagar under kontorstid. Om museet är stängt går gods tillbaka till distributör.

2. Utlämningsställe

Gäller alla övriga beställningar; via privatperson alternativt till förening eller museum som inte är bemannat. Anger ni en privat adress, en c/o-adress till privatperson, måste paketet hämtas via utlämningsställe. Ni får ett sms när leverans finns att hämta. Avsändare för sms:et är TBShopen.

Museiguide som app

Appen heter Museiguide arbetslivsmuseer och finns där appar finns.

Vi har fortfarande en del problem att få ordning på appen. Den är klar för Androidtelefoner men inte för iPhones än. Vi arbetar för fullt för få allt på plats och räknar med att det är klart inom två veckor.

Pressmeddelande

21 mars går vi ut med ett pressmeddelande tillsammans med Arbetets museum där vi presenterar årets upplaga.

Affisch

Vi har tagit fram en affisch som man kan sätta upp lite varstans för att marknadsföra Museiguide som app. Enkel att ladda ned och skriv ut. Tips! Plasta in affisch och så kan den lätt sättas upp även utomhus. Länk till affisch.

Vänliga hälsningar

Lovisa

:

Lovisa Almborg, verksamhetsledare

Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd (ArbetSam)

Laxholmen

602 21 Norrköping

011-23 17 30

lovisa.almborg@arbetsam.com

www.arbetsam.com

Fler nyheter

Var med på Kulturarvsdagen 2024!

Onsdag 15 maj öppnar anmälan av arrangemang till Kulturarvsdagen 2024. Kulturarvsdagen är ett utmärkt tillfälle att synliggöra arbetslivsmuseet och sin verksamhet! Passa på att bjuda

NAVs Årsmöte 2024

Lördagen den 6 april 2024 kommer årsmötet att hållas i Lidköping, i samverkan med Rörstrand Museum och Meken-Minnet. Rörstrand Museums Café kommer att fixa mat

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn