Kulturhamnsfestival

Detaljer

Datum: Har slutat

Inbjudan till Eriksbergs Kulturhamnsfestival

Den 24-25 september 2022 arrangeras Eriksbergs Kulturhamnsfestival. Det är också ett genrep av invigningen av Kulturbåtshamnen som kommer att ske under 2023 i samband med Göteborgs jubileumsfirande.

Festivalen är ett samverkansprojekt mellan följande parter:
Föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn, Maritimt i Väst, Föreningen Västkustskutorna, Sällskapet Ångbåten, NAV i Väst, Göteborgs Hembygdsförbund, Klippans Bruksbåtsförening och Göteborg & Co.

Under festivalen kommer det att vara fullt med aktiviteter på kajerna och ute på vattnet. Det kommer arrangeras en spännande segling i närområdet. De fartyg som har passagerarcertifikat uppmuntras att ”sälja turer på kajen” så att besökare får möjlighet att uppleva atmosfären ombord på en segelskuta.

Tanken med festivalen är att vi skall fylla hamnen med fartyg och massor med aktiviteter på kajerna/pirarna. Vi vill visa upp både det maritima och landbaserade kulturarvet för allmänheten och Västra Götalandsregionen. Besökare skall kunna uppleva ett levande kulturarv, både flytande och på land, samt ta del av dess historia. Detta kommer att skapa ett intresse hos besökare för de medverkande föreningarnas verksamhet.

Anmäl er medverkan i Kulturhamnsfestivalen!

Anmälan och eventuella frågor skickas till:
Mailadress: tommy.andersson@toek.se

VARMT VÄLKOMNA!

Eriksbergs Kulturbåtshamn

pdf för affisch och inbjudan

Affisch

Inbjudan

Fler nyheter

FIKA – ett svenskt kulturarv

Näst intill alla i Sverige fikar dagligen utan att fundera så mycket mera över det. Men faktum är att fika är en svensk företeelse som

Festivalinventering i Västra Götaland

Här kommer det en inventering av kulturfestivaler som görs i Västra Götalandsregionen. Har du en festival i Västra Götaland? Vi vill gärna veta hur ni

Årsmötet i Jonsered

I strålande vårväder hölls NAVs årsmöte tillsammans med Jonsereds hembygdsförening. Efter en välkomnande fika bjöds det på en guidad tur runt fabriksområdet innan årsmötet avhandlades.