Arbetslivsmuseernas Dag 2023

Anmälan

Förberedelserna inför Arbetslivsmuseernas Dag pågår och det är nu dags att fylla på med alla utställare som kan synliggöra och visa upp mångfalden av alla fantastiska besöksmål och det kulturarvsarbete som sker i regionen. 

Arbetslivsmuseernas Dag är en möjlighet för medlemmarna i NAV att visa upp sina verksamheter vid de besöksmål de driver. Även Hembygdsförbundens medlemmar i Västergötland, Dalsland, Bohuslän och Göteborg erbjuds dessa möjligheter.

Evenemanget går av stapeln lördagen den 13 maj i Skara på Vilans Fritids-område med Vilanhallen i centrum. Det är en fantastisk plats med bra förutsättningar och stora ytor för utställare både inomhus och utomhus. Tillsammans kan vi göra ett riktigt bra program som syns och hörs!

Genomförandet sker i samarbete med Skara kommun, Skara Gille, Skara–Lundsbrunns Järnvägar, Innovatum och Vuxenskolan med stöd av Västra Götalandsregionen

En anmälan gör ni enklast via knappen Formulär nedan, eller direkt till Ingvar Kronhamn tel 0768 810 885.

Välkommen till Skara och Arbetslivsmuseernas Dag 13 maj 2023!

Arbetslivsmuseernas Dag 2022

Efter två inställda år vart det så äntligen dags. Arbetslivsmuseernas dag skulle ha arrangerats i Skara redan 2020. Även ett nytt försök året efter drabbades och ställdes in på grund av att pandemin tog fart.

AMD genomfördes lördagen den 7 maj i Vilanhallen tillsammans med Skara kommun, Skara Gille, Skara–Lundsbrunns Järnvägar och Studieförbundet Vuxenskolan.

Utställare och hantverkare hade här gott om plats, både inomhus och utomhus. Besökarna fick uppleva och se hantverk, fordon och maskiner och för barnen fanns det prova-på aktiviteter och skattjakt. Skara–Lundsbrunns Järnvägar körde rälsbuss mellan järnvägsstationen i centrala Skara och Vilans Fritidsområde, gratis för alla besökare.

Besökare och utställare bjöds även på ett uppträdande med Kristin ”Fornfela” Svensson, sångerska och spelman med rötterna djupt i den västgötska folkmusikmyllan.

Karin tar er med på en rundtur bland utställarna i denna  Pdf

Några bilder från AMD 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Missa inte det senaste!