Arbetslivsmuseernas Dag 2023

Arbetslivsmuseernas Dag arrangerades även detta år i Skara. 

Skara–Lundsbrunns Järnvägar körde rälsbuss mellan järnvägsstationen i centrala Skara och Vilans Fritidsområde även i år. Flertalet besökare anlände med rälsbussen under dagen och i samband med första turen avtäcktes hållplatsens skylt när platsen namngavs. Namnet Vilan blir här passande intill Vilanhallen. 

Skara Gille svarade för både fika och lunch på ett förträffligt sätt. Susanne Lind och Mattias Ristholm stod för den musikaliska underhållningen. 

Även årets utställare och hantverkare hade här gott om plats, både inomhus och utomhus. Trots (?) vackert väder vart det många besökarna som fick uppleva och se hantverk, fordon och maskiner och för barnen fanns det prova-på aktiviteter och skattjakt. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vill Du ha ett eget nyhetsbrev?         Fyll i din e-postadress så får du vårt nästa nyhetsbrev

Arbetslivsmuseernas Dag 2022

Efter två inställda år vart det så äntligen dags. Arbetslivsmuseernas dag skulle ha arrangerats i Skara redan 2020. Även ett nytt försök året efter drabbades och ställdes in på grund av att pandemin tog fart.

AMD genomfördes lördagen den 7 maj i Vilanhallen tillsammans med Skara kommun, Skara Gille, Skara–Lundsbrunns Järnvägar och Studieförbundet Vuxenskolan.

Utställare och hantverkare hade här gott om plats, både inomhus och utomhus. Besökarna fick uppleva och se hantverk, fordon och maskiner och för barnen fanns det prova-på aktiviteter och skattjakt. Skara–Lundsbrunns Järnvägar körde rälsbuss mellan järnvägsstationen i centrala Skara och Vilans Fritidsområde, gratis för alla besökare.

Besökare och utställare bjöds även på ett uppträdande med Kristin ”Fornfela” Svensson, sångerska och spelman med rötterna djupt i den västgötska folkmusikmyllan.

Karin tar er med på en rundtur bland utställarna i denna  Pdf

Några bilder från AMD 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Missa inte det senaste!