Arbetslivsmuseernas Dag 2022!     

 

arbetslivsmuseernasdag-e1430819348853-83476-1400x

Dags att börja planera för den sjunde upplagan av Arbetslivsmuseernas Dag.

Tyvärr blev både 2020 och 2021 års Arbetslivsmuseernas Dag inställda så planerna är nu att detta evenemang kan genomföras kommande år när vi drar österut till den gamla kyrkostaden Skara. Tidpunkten för Evenemanget är satt till 7 maj 2022.

Platsen är Vilans Fritidsområde med Vilanhallen där det finns plats för många utställare både inomhus och utomhus.

Genomförandet sker i samarbete med Skara-Lundsbrunns Järnvägar och Skara kommun. Vi kommer även att samarbeta med andra lokala föreningar för att skapa ett riktigt bra evenemang. Det kommer att bli ett innehållsrikt program med en lång rad spännande aktiviteter.

Skara-Lundsbrunns Järnvägar kommer att köra rälsbuss mellan järnvägsstationen i centrala Skara och Vilanhallen för besökare som vill komma med tåg. Utanför finns plats för äldre veteranfordon, med eller utan passagerare.

Yrkesparaden på Volvo museum under förra årets Dag lockade många deltagare och var ett populärt inslag. Nu skruvar vi till det så det blir ännu bättre.

Som ett led i nästa års tema ”Så gjorde vi då” vill vi även lyfta fram ”Yrket som försvann”. Därför efterlyser vi  exempel på yrken som försvunnit för att om möjligt presentera och berätta om dessa yrken på och inför Arbetslivsmuseernas Dag. En del av dessa presentationer av yrken görs i samarbete med massmedia.
Vi tar tacksamt emot alla tips. Ring eller maila. Se nedan

Som tidigare år bjuder vi våra besökare på aktiviteter och upplevelser för alla åldrar. Arbetslivsmuseernas Dag är ett evenemang för hela familjen. NAV som organisation kan lägga grunden men det är utställarna som bestämmer hur stort och bra det blir, därför behövs vi alla. NAVs medlemsorganisationer är grunden till ett riktigt bra evenemang.

Som utställare finns möjlighet att överraska besökarna med upplevelser, hantverk och försäljning i olika former. I likhet med tidigare års evenemang är det tillåtet att sälja egentillverkade produkter, böcker, hantverk, mat m.m.

Ett planerat inslag under dagen är vår skattjakt/detektivjakt för barn och föräldrar. I likhet med året i Göteborg kommer vi bland utställarna genomföra någon typ av aktivitet riktade till våra små besökare. Det är mycket uppskattat när utställarna tar med och presenterar någon lämplig och bra barnaktivitet.

Vilans Fritidsområde är lätt att nå med bil och det finns gott om parkeringsplatser. Utställare har separat infart med parkering.

Vi hoppas att arbetslivsmuseer och andra industrihistoriska föreningar gör sitt bästa för att synliggöra den mångfald av besöksmål som finns inom regionen, först alla medlemmar och arbetslivsmuseer, sedan finns möjlighet för många andra organisationer och föreningar att medverka.

Alla medlemmar i NAV, Samarbetspartners m.fl. är hjärtligt välkomna, det är alltid gratis att medverka på Arbetslivsmuseernas Dag.

Det uppskattas mycket av våra besökare att alla utställare är klädda i tidstypiska kläder och visar upp sina yrkesfärdigheter för besökarna, antingen genom produkter eller aktiviteter.

Planeringen inför evenemanget pågår för fullt. Vi behöver din preliminära anmälan redan nu för att anpassa programmet och presentera er förening på NAVs hemsida.

Gör Er anmälan här.

Beskriv kortfattat vilka aktiviteter och yrken ni vill vara med och lyfta fram i er monter, samt ange önskemål om övriga utställarbehov.

Fri entré och fri parkering för alla.

Evenemanget med alla aktiviteter håller öppet 11:00-16:00.

Önskar ni mer information om Arbetslivsmuseernas dag?

Kontakta:  Styrelsen
info@navivast.se      tel. 0722 46 92 32