Katrinefors, kugghjul och kanoner

Detaljer

Datum: Har slutat
Tid: 18:30 - 20:00

– skapa en aktivitet till Museiresan

Välkommen till digital utbildning där ni som deltagare i Museiresan får inspiration till att ta fram en barn- och familjeaktivitet.

Vi tittar på aktiviteter som väcker nyfikenhet, fångar intresse och skapar dialog kring föremål, ämnen och platser.
Kompetensen kring just ert ämne och besöksmål har ni och här presenteras enkla och tillgängliga metoder för att skapa aktiviteter med utgångspunkt i våra fem sinnen, språk och tjusningen i att packa upp något ur en låda!

En utbildning framtagen för Museiresan och är obligatorisk för nya deltagare men riktar sig till alla som vill ha inspiration till sina familjeaktiviteter.

Kursen är digital och sker i Teams. Länk till mötesrummet skickas ut till samtliga deltagare ett par dagar innan kursstart.
Anmäl dig senast 3 mars.

Kursledare är Ebba Jacobsson från Studieförbundet Vuxenskolan.

Arrangör: NAV och Studieförbundet Vuxenskolan
Datum: 9 mars kl 18.30-20.00
Kursen är digital

Anmäl dig här senast 3 mars.

Fler nyheter

SVT söker material

Efter den nyss publicerade serien ”Historien om Sverige” söker nu Sveriges Television material till en ny dokumentärserie som ska handla om Sverige under andra världskriget.

Söka pengar?

BIDRAG TILL KULTURARVSARBETE 2024 Riksantikvarieämbetet fördelar bidrag till kulturarvsarbete. Bidrag kan sökas av arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter som syftar till att bevara och utveckla kulturhistoriska värden.

NAVs medlemsträff

Plats: Textilmuseet i Borås Datum: 11 november Samling kl. 11.00 i entrén på Textilmuseet. Under dagen blir det fika och lunchsmörgås med avslut runt 16.00. Välkommen till Borås och