Från guidning till upplevelse

Detaljer

Datum: Har slutat
Tid: 09:00 - 12:00

Kursen är digital med en avslutande fysisk träff.

Arrangör: Prisma VG

10 oktober – 17 oktober – 7 november – 21 november samt 12 december.

Människor söker efter upplevelser – ni är efterfrågade och kan erbjuda unika upplevelser för både långväga turister och boende i ert närområde. I denna kurs får du verktyg för att kunna levandegöra och förmedla det unika med din plats och dess historia, för att ge dina besökare en meningsfull upplevelse som kommer att stanna kvar hos dem långt efter besöket.

Du kommer att lära dig hur du går från en traditionell guidning till att skapa upplevelser tillsammans med dina besökare. Efter avslutad kurs kommer du att ha en komplett plan för en ny guidning på just din plats, klar att användas under kommande säsong.

Kursen består av 4 digitala träffar á 2–3 timmar och en avslutande fysisk träff på 4 timmar samt uppgifter att utföra på egen hand mellan träffarna. För kursens upplägg är det viktigt att du kan närvara vid alla träffar. Kursen riktar sig till dig i föreningen eller organisationen som möter gäster, guidar och skapar upplevelser, eller vill göra det.

Kanske finns det någon i ert område som bara längtar efter att få komma ut och guida?

Anmäl dig här

Fler nyheter

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn

Kvarndag i Fornbyn

Vi upprepar förra årets populära träff om kvarnar 26 april 2024. I år blir träffen i Skara – Fornbyn och Västergötlands museum. LÄS MER

SVT söker material

Efter den nyss publicerade serien ”Historien om Sverige” söker nu Sveriges Television material till en ny dokumentärserie som ska handla om Sverige under andra världskriget.