Från guidning till upplevelse

Detaljer

Datum: 10 oktober, 2023 - 12 december, 2023
Tid: 09:00 - 12:00

Kursen är digital med en avslutande fysisk träff.

Arrangör: Prisma VG

10 oktober – 17 oktober – 7 november – 21 november samt 12 december.

Människor söker efter upplevelser – ni är efterfrågade och kan erbjuda unika upplevelser för både långväga turister och boende i ert närområde. I denna kurs får du verktyg för att kunna levandegöra och förmedla det unika med din plats och dess historia, för att ge dina besökare en meningsfull upplevelse som kommer att stanna kvar hos dem långt efter besöket.

Du kommer att lära dig hur du går från en traditionell guidning till att skapa upplevelser tillsammans med dina besökare. Efter avslutad kurs kommer du att ha en komplett plan för en ny guidning på just din plats, klar att användas under kommande säsong.

Kursen består av 4 digitala träffar á 2–3 timmar och en avslutande fysisk träff på 4 timmar samt uppgifter att utföra på egen hand mellan träffarna. För kursens upplägg är det viktigt att du kan närvara vid alla träffar. Kursen riktar sig till dig i föreningen eller organisationen som möter gäster, guidar och skapar upplevelser, eller vill göra det.

Kanske finns det någon i ert område som bara längtar efter att få komma ut och guida?

Anmäl dig här

Fler nyheter

FIKA – ett svenskt kulturarv

Näst intill alla i Sverige fikar dagligen utan att fundera så mycket mera över det. Men faktum är att fika är en svensk företeelse som

Festivalinventering i Västra Götaland

Här kommer det en inventering av kulturfestivaler som görs i Västra Götalandsregionen. Har du en festival i Västra Götaland? Vi vill gärna veta hur ni

Årsmötet i Jonsered

I strålande vårväder hölls NAVs årsmöte tillsammans med Jonsereds hembygdsförening. Efter en välkomnande fika bjöds det på en guidad tur runt fabriksområdet innan årsmötet avhandlades.