Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn och ungdomar att ta del av den kultur som erbjuds i regionen. Det finns öronmärkta pengar till alla kommuner i proportion till antalet barn i kommunen.

Katalogen är omfattande och rymmer ett brett utbud för alla åldrar. Här finns både scenkonst, musik, workshops, författarbesök, kulturarv m m. Inom begreppet kulturarv ryms museer, hembygdsgårdar och liknande. Regionen lämnar stödet via kommunernas kultursamordnare, och stödet kan lämnas till såväl resor som till biljetter, entréavgifter och guidade turer.

Ansök om att komma med i Kulturkatalogen!

För komma med i Kulturkatalogen ska man uppfylla vissa kriterier, men de är inte orimliga. Har man lyckats att ta sig genom nålsögat och komma med i katalogen har man fått kvalitetsstämpeln ”godkänd kulturaktivitet.” Katalogen fungerar som ett skyltfönster mot skolorna, och till de listade aktiviteterna är det möjligt för dem att söka stöd.

Tveka inte! Gå in på kulturkatalogen via http://kulturkatalogenvast.org/  och läs. Där finns texter som vänder sig till dem som vill komma med i katalogen och till dem som vill söka stöd för att kunna ta del av kulturutbudet. Ge regionens barn och ungdomar möjligheten att besöka ert besöksmål!

Ansökan: https://kulturkatalogenvast.org/ansok

Fler nyheter

Var med på Kulturarvsdagen 2024!

Onsdag 15 maj öppnar anmälan av arrangemang till Kulturarvsdagen 2024. Kulturarvsdagen är ett utmärkt tillfälle att synliggöra arbetslivsmuseet och sin verksamhet! Passa på att bjuda

NAVs Årsmöte 2024

Lördagen den 6 april 2024 kommer årsmötet att hållas i Lidköping, i samverkan med Rörstrand Museum och Meken-Minnet. Rörstrand Museums Café kommer att fixa mat

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn