Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn och ungdomar att ta del av den kultur som erbjuds i regionen. Det finns öronmärkta pengar till alla kommuner i proportion till antalet barn i kommunen.

Katalogen är omfattande och rymmer ett brett utbud för alla åldrar. Här finns både scenkonst, musik, workshops, författarbesök, kulturarv m m. Inom begreppet kulturarv ryms museer, hembygdsgårdar och liknande. Regionen lämnar stödet via kommunernas kultursamordnare, och stödet kan lämnas till såväl resor som till biljetter, entréavgifter och guidade turer.

Ansök om att komma med i Kulturkatalogen!

För komma med i Kulturkatalogen ska man uppfylla vissa kriterier, men de är inte orimliga. Har man lyckats att ta sig genom nålsögat och komma med i katalogen har man fått kvalitetsstämpeln ”godkänd kulturaktivitet.” Katalogen fungerar som ett skyltfönster mot skolorna, och till de listade aktiviteterna är det möjligt för dem att söka stöd.

Tveka inte! Gå in på kulturkatalogen via http://kulturkatalogenvast.org/  och läs. Där finns texter som vänder sig till dem som vill komma med i katalogen och till dem som vill söka stöd för att kunna ta del av kulturutbudet. Ge regionens barn och ungdomar möjligheten att besöka ert besöksmål!

Ansökan: https://kulturkatalogenvast.org/ansok

Fler nyheter

Kulturkatalogen

Kulturkatalogen är en förteckning över kulturella aktiviteter för barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen. Den sammanställs av Kulturförvaltningen, och syftet är att underlätta för barn

Kvarndag i Fornbyn

Vi upprepar förra årets populära träff om kvarnar 26 april 2024. I år blir träffen i Skara – Fornbyn och Västergötlands museum. LÄS MER

SVT söker material

Efter den nyss publicerade serien ”Historien om Sverige” söker nu Sveriges Television material till en ny dokumentärserie som ska handla om Sverige under andra världskriget.