Välkommen till
NAV-industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst

Västra Götaland har en rik och spännande industri- och arbetslivshistoria. NAV har bildats för att främja intresset för industrihistoria och arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetslivsmuseer kan se väldigt olika ut men de visar alltid hur det var förr i tiden. De visar ofta äldre arbetsplatser med äldre arbetsmiljö, arbetsmetoder, och redskap.
På ett arbetslivsmuseum kan vi levandegöra historien, ibland med hjälp av maskiner, hantverk och metoder som ofta är flera hundra år gamla.

I Västra Götaland finns fler än 150 arbetslivsmuseer.
Välkomna att besöka dessa fantastiska besöksmål som drivs av eldsjälar och entusiaster i spännande miljöer runt om i Västra Götaland. Gå till NAV-kartan, så får du mer information om alla våra industri och arbetslivsmuseer.  Ta en titt på denna film, Besök våra arbetslivsmuseer

Som besökare eller som medlem i NAV har Ni möjlighet att påverka vårt arbete.

Ladda ned vår folder På Svenska / In English

BESÖK VÅRA ARBETSLIVSMUSEER

Arbetslivsmuseernas Dag 2020 vart inställt. Planerna var att kunna genomföra evenemanget i Skara under året (2021). Tyvärr blir vi tvingade att ännu en gång flytta fram planerna och siktar istället på att kunna genomföra evenemanget i Skara våren 2022.

2019 var Arbetslivsmuseernas Dag på Volvo Museum, Arendal i Göteborg.
2018 var Arbetslivsmuseernas Dag vid Dalslands kanal i Håverud
2017 var Arbetslivsmuseernas Dag i Tidaholm, se denna film.

I väntan på Arbetslivsmuseernas dag, kan du alltid besöka någon av våra 150 arbetslivsmuseer i Västra Götaland.  Gå direkt till NAV-kartan.