Museiresan – Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer 2021

En vandring för alla sinnen bland maskinerna på Göteborgs Remfabrik, en käpphästverkstad på Veterinärmuseet i Skara eller en skattjakt i Qvarnstensgruvan i Lugnås. Det är exempel på de aktiviteter som barnfamiljer fått uppleva inom ramen för projektet Museiresan 2020. Nu är arbetet i full gång med att även denna sommar kunna erbjuda spännande aktiviteter för hela familjen hos flera av våra medlemmar.

Under sommaren 2021 kommer besökarna hitta spännande aktiviteter och uppdrag och får följa ett arbetsbis resa på 27 besöksmål runt om i Västra Götaland.

Mer information kommer under våren.

 

Elin Sörensson, Kulturarvsutvecklare

Innovatum Science Center

           

En ”sinnes-vandring” på Göteborgs Remfabrik.            Besökare på Veterinärmuseet

 


Museiresan är en del i projektet Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer. I projektet ingår olika arbetslivsmuseer runt om i Västra Götaland som alla vill satsa på att locka målgruppen barnfamiljer till sina museer. 

Genom att barn gör aktiviteter på museerna får de en stämpel i ”passet”, alltså foldern Museiresan. När barnen har besökt och deltagit i aktiviteter på tre olika museer får de även en liten present. Vi hoppas att detta lockar familjer att besöka fler museer, och med Museiresan ser de även vilka museer som har aktiviteter speciellt anpassade till barn.

I Museiresan följer barnen ett arbetsbi på en resa till olika arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetsbiet representerar hållbarhet, det genuina och att vi måste arbeta tillsammans för att nå våra mål.

 

Om projektet

NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst är projektägare och står tillsammans med Innovatum Kulturarv och Studieförbundet Vuxenskolan för projektledning. Projektet har arbetats fram tillsammans med de deltagande museerna under 2019 och 2020. (se nedan)

 

 

 

   Projektet genomförs i samarbete med

 

Innovatum            Studieförbundet                                                   Vuxenskolan

 


NAV – industrihistoria och
arbetslivsmuseer i Väst