Museiresan – på arbetslivsmuseer

Nu är det  tid att börja tänka på sommaren och Museiresan 2021! Tisdagen den 15e december kl 10-12 bjuder vi in till ett uppstartsmöte och en utbildning för att ta fram och utveckla en familjeaktivitet på ert besöksmål. Vi kommer att presentera projektet och Ebba Jacobsson, Vuxenskolan, håller en inspirerande utbildning för att väcka alla sinnen och väcka en tanke om vad ni kan skapa för aktivitet hos just er.

Träffen sker digitalt via Microsoft Teams och är både för er som bestämt er att vara delaktiga i NAVs projekt Museiresan 2021 och för er som fortfarande är osäkra. Det finns även möjlighet för dig som inte kommer vara med i projektet att delta på Vuxenskolans utbildning, men deltagare i Museiresan 2021 har förtur till platserna. Ni kan med fördel delta flera personer från samma förening/museum.

Läs mer om utbildningen på länken och anmäl er i formuläret på sidan. Efter anmälan får ni en länk för att delta på mötet.

Digital utbildning: KATRINEFORS, KUGGHJUL och KANONER! | Innovatum

 

Elin Sörensson, Kulturarvsutvecklare

Innovatum Science Center

 


 

Museiresan är en del i projektet Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer. I projektet ingår en grupp på nio mycket olika arbetslivsmuseer runt om i Västra Götaland som alla vill satsa på att locka målgruppen barnfamiljer till sina museer. Museiresan har tagits fram som ett test sommaren 2020 för att förhoppningsvis vara en hjälp i att få fler barnfamiljer att besöka museerna.

Genom att barn gör aktiviteter på museerna får de en stämpel i ”passet”, alltså foldern Museiresan. När barnen har besökt och deltagit i aktiviteter på tre olika museer får de även en liten present. Vi hoppas att detta lockar familjer att besöka fler museer, och med Museiresan ser de även vilka museer som har aktiviteter speciellt anpassade till barn.

I Museiresan följer barnen ett arbetsbi på en resa till olika arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetsbiet representerar hållbarhet, det genuina och att vi måste arbeta tillsammans för att nå våra mål. På det tredje arbetslivsmuseet som barnet kommer till har arbetsbiet lämnat en presentask till barnet. I presentasken finns en fin liten bivaxpuck från Nolhaga bigård, en bit ljusveke, en instruktion till hur barnet tillsammans med en vuxen kan göra en bivaxduk eller ett bivaxljus samt en fribiljett till Innovatum Science Center.

Pdf museiresan-A3

 

De museer som ingår i Museiresan 2020 är:

 

 

 

Om projektet

NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst är projektägare och står tillsammans med Innovatum Kulturarv och Studieförbundet Vuxenskolan för projektledning. Projektet har arbetats fram tillsammans med de deltagande museerna under 2019 och 2020. (se nedan)

 

Mer information se; museiresan-2020

 

 

   Projektet genomförs i samarbete med

 

Innovatum            Studieförbundet                                                   Vuxenskolan

 


NAV – industrihistoria och
arbetslivsmuseer i Väst