Museiresan – Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer 

 

Häng med på Museiresan och kliv in i en värld av hantverk och historia! 

Under sommaren kommer besökarna hitta spännande aktiviteter och uppdrag på besöksmålen runt om i Västra Götaland. Följ med arbetsbiet på en resa bland arbetslivsmuseerna och möt spännande och lärorika upplevelser för hela familjen. På dessa museer hittar du arbeten och yrken från förr men också några som fortfarande finns kvar.

Information

Museiresan har nu en egen Hemsida!  www.museiresan.se

Om alla museer, öppettider och adresser med mera hittar du under varje museisida. Se alla museum.

 

 

 

 

Elin Sörensson, Kulturarvsutvecklare

Innovatum Science Center

           

En ”sinnes-vandring” på Göteborgs Remfabrik.            Besökare på Veterinärmuseet

 


Museiresan är en del i projektet Barn- och familjeaktiviteter på arbetslivsmuseer. I projektet ingår olika arbetslivsmuseer runt om i Västra Götaland som alla vill satsa på att locka målgruppen barnfamiljer till sina museer. 

Genom att barn gör aktiviteter på museerna får de en stämpel i ”passet”, alltså foldern Museiresan. När barnen har besökt och deltagit i aktiviteter på tre olika museer får de även en liten present. Vi hoppas att detta lockar familjer att besöka fler museer, och med Museiresan ser de även vilka museer som har aktiviteter speciellt anpassade till barn.

I Museiresan följer barnen ett arbetsbi på en resa till olika arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Arbetsbiet representerar hållbarhet, det genuina och att vi måste arbeta tillsammans för att nå våra mål.

Om projektet

NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst är projektägare och står tillsammans med Innovatum Kulturarv och Studieförbundet Vuxenskolan för projektledning. Projektet har arbetats fram tillsammans med de deltagande museerna under 2019 och 2020. (se nedan)

 

   Projektet genomförs i samarbete med

Innovatum            Studieförbundet                                                   Vuxenskolan


NAV – industrihistoria och
arbetslivsmuseer i Väst