Slussdagen 14 augusti Trollhättan

14 augusti kl. 17:00 - 21:00

Övre slussarna, Trollhättan

Kom och upplev Slussdagen den 14:e augusti 2019 i Trollhättan som bjuder på vacker natur, spännande historia, musik, marknad med närproducerat och självklart en god räkmacka. I år sammanfaller Slussdagen med den populära veteranbilsträffen vid slussarna.

Fartfylld show med Jecko & Jessie
Underhållning för små och stora människor! Jecko & Jessies show bjuder på trolleri, fantasi, överraskningar, kluriga tricks och mycket skratt. Vet du inte vilka dessa figurer är? Fråga närmsta barn!

Allsång med Fredrik de Jounge & Trollhättans Kammarkör
Nordic Song Festival gästar Trollhättan och bjuder på allsång med operasångaren Fredrik de Jounge, spelmän, Trollhättans Kammarkör och gästsolister.

Veteranbilsträff
Under sommaren arrangerar Trestads Veteranbilklubb de populära veteranbilsträffarna vid slussarna. Njut av alla vackra fordon som förgyller årets Slussdag.

Marknad och aktiviteter
Handla närproducerade matprodukter. Höljebacka brandmuseum visar veteranbrandbilar och motorspruta. Bygg bilar och testa på bilbanan med Innovatum. Uppvisning av repslagning. Guidning i slussområdet. Öppet på Kanalmuseet. Föreläsning om bilism med Henrik Olsson, historiker. Visning av Kanalcentralen och Sjöfartsverkets arbetsbåtar. Slussa med Elfkungen.

Mat & dryck
Slussboden och Slusscaféet har öppet. Kello´s Burger grillar.

Parkering
Planera ditt besök och kom i god tid. Parkera med fördel på Innovatumområdet

Program

17 & 18.30 Guidning i slussområdet, samling Kanalmuseet

17.30 Jecko & Jessie på scenen

18-20 Visning av Sjöfartsverkets kanalcentral

18.00 Föreläsning Bilism, Henrik Olsson, i Kanalmuseet

18.30-20.30 Slussa med Elfkungen. Fribiljett hämtas av Visit Trollhättan Vänersborg i närheten av båten. Först till kvarn!

19.30 Allsång och Trollhättans Kammarkör på scenen

Välkomna