Dags att anmäla sig till Arbetslivsmuseernas Dag 11 maj 2019!

arbetslivsmuseernasdag-e1430819348853-83476-1400x

För sjätte året i rad anordnas Arbetslivsmuseernas Dag, i år i samarbete med Volvo Museum i Arendal, Göteborg. Samma dag anordnas Volvo Museums Dag som vanligtvis lockar omkring 3.000 besökare.

I år fokuserar vi på ”100 Yrken”! Vi hedrar och lyfter fram de yrkesgrupper som har funnits

i de olika arbetsmiljöer som representeras av utställarna. Ni kan t ex vara klädda i tidstypiska kläder och visa upp era yrkesfärdigheter, antingen genom produkter eller aktiviteter för besökarna.

I likhet med tidigare års evenemang är det tillåtet att sälja egentillverkade produkter, böcker, hantverk, mat mm.

Arbetslivsmuseernas Dag är en dag för hela familjen. Det kommer att finnas många spännande aktiviteter för både barn och vuxna!

Fri entré och fri parkering för alla.

Evenemangen med alla aktiviteter håller öppet 11:00-16:00.

Planeringen inför evenemanget pågår för fullt. Det är därför viktigt att vi tidigt får er anmälan om medverkan. Anmälan görs via NAVs hemsida. Där kan ni kortfattat beskriva vilka aktiviteter och yrken ni vill vara med och lyfta fram samt önskemål om övriga utställarbehov.

Anmäl dig som utställare NU.

För utställarfrågor; kontakta Lise-Lotte Kolmberger
0739-02 20 84, lise-lotte.kolmberger@navivast.se

 

 

Varmt välkomna som utställare 11 maj 2019!

Det finns stora ytor både inomhus och utomhus. Runt entrén placerar vi ett antal utställare som kommer att möta publiken direkt. Ingen kan komma in utan att först uppmärksamma alla utställare som finns utomhus.

För året finns en del nyheter som vi arbetar med, allt i syfte att inspirera mötet mellan utställare och publik. Många utställare ger fler besökare och ökad uppmärksamhet.

Arbetslivsmuseernas Dag är en dag för hela familjen. Det kommer att finnas många spännande aktiviteter.  Inte minst är det viktigt att det finns bra och trevliga  aktiviteter som riktar sig direkt till barnen.

Vi hoppas att våra utställare vill vara med och bidra till den skattjakt som vi ska ha. Hos ett antal utställare kommer det att finnas en uppgift eller aktivitet som knyter till det egna museets verksamhet. Vill ni vara värd för en av dessa barnaktiviteter – meddela oss!

Det kommer att finnas fika/mat, försäljning, musik, uppvisningar, underhållning,  föredrag,  och lek och tävlingar samt presentationer i olika former.

Vi hoppas att arbetslivsmuseer och andra industrihistoriska föreningar från Västra Götaland gör sitt bästa för att synliggöra den mångfald som finns i alla besöksmål med hantverk, maskiner, mat,  berättelser, föredrag, musik, uppvisningar och lek.