Välkommen till en dag om ”tidsresor”!

8 november

Plats: Göteborgs stadsmuseum

Välkommen till en dag om ”tidsresor”!

Dags att anmäla dig!

 

Flera kulturarvsföreningar och museer i Västra Götaland, varav en del finns med i Kulturkatalogen Väst, har verksamhet som är inspirerad av ”tidsresemetoden”. De besökande barnen får pröva sysslor från förr, ha på sig kläder som man hade förr – göra en ”tidsresa” och uppleva hur det kan ha varit att leva förr i tiden.
Britt-Marie Borgström från Jamtli (som varit en föregångare i Sverige när det gäller tidsresepedagogik) besökte oss i Västra Götaland under två dagar i slutet av november 2019. Dagarna i Vänersborg och Tidaholm blev mycket uppskattade och vi erbjuder nu två likvärdiga dagar, en i Göteborg och en i Borås. Välj den som passar bäst beroende på resväg och datum.

8 nov 2021, Göteborgs stadsmuseum eller 9 nov 2021, Borås museum

Ur det preliminära programmet:
• Presentation av Jamtlis verksamhet med tidsresor.
• Workshop med ”prova på tidsresa”- inledning och avslutning på en tidsresa. Diskussion av upplevelsen.
• Lek & lärmiljöer med rekvisita. Exempel på tidsresor och lek & lärmiljöer genomförda/uppbyggda av kulturarvsföreningar i norden.
• På eftermiddagen blir det även lokala presentationer från Västra Götaland. Om ert museum eller er förening har någon tidsreseinspirerad verksamhet att berätta om så hör av er redan nu!

Ingen avgift för dagarna. Vi bjuder på lunch och fika! (OBS! Ange ev allergier och kostönskemål)

Anmälan: Senast 1 november (OBS! begränsat antal platser)

Kontakta: bo.ekberg@vgregion.se, 070 249 76 40

Bo Ekberg, Förvaltningen för kulturutveckling, konsulent natur- och kulturarv (Kulturkatalogen Väst och arrangörsstödet)
Marika Russberg, Kulturarvskonsulent, Bohusläns hembygdsförbund

 

Britt-Marie Borgström är förskollärare i grunden och har arbetat på Jamtli sedan 1985. Under de år hon arbetat på Jamtli har hon utvecklat tidsresemetoden och den öppna förskoleverksamhteten vid Jamtli. Hon har också arbetat som producent för Lekstugor, Lek & Lär-miljöer och utställningar för barn. De senaste 10 åren har hon varit flitigt anlitad som föreläsare både nationellt och inom Norden.

 

Pdf En dag om tidsresor – DAGS FÖR ANMÄLAN!

 

I Kulturkatalogen Väst www.kulturkatalogenvast.se finns ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Massor att välja på för dig som är kultursamordnare, pedagog, fritidsledare, föreningsaktiv eller annan kulturarrangör i Västra Götaland.

Allt är riktat till barn och unga, allt är kvalitetssäkrat och allt omfattas av det regionala arrangörsstödet.