Digital föreläsning med Sofia Näsström

6 maj kl. 18.30

Foto: Hans Jonsson

Föreläsningen är kostnadsfri och du anmäler dig här
Vi kommer skicka ut en länk inför föreläsningen till alla som anmält sig.

Digital föreläsning med Sofia Näsström

Demokrati är ett honnörsord i politiken. Men det kan eka skrämmande tomt när kriserna staplas på varandra. Idag ser vi hur demokratier världen över hotas av auktoritära populister och antidemokratiska eliter. Vi ser hur en pandemi drar fram med vindens hastighet över jorden, och hur gränsöverskridande problem som miljön och migrationen fortfarande väntar på politiska lösningar.

I denna korta föreläsning tecknar Sofia Näsström – professor i statsvetenskap och författare till boken Demokrati. En liten bok om en stor sak – en bild av demokratins historia och framtida utmaningar.

Vad utmärker den moderna demokratins historia, och vad kan vi göra för att stärka dess fortlevnad i tider av kris?

 

Om Sofia Näsström

Sofia Näsström är professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, med särskild inriktning mot politisk teori. I år kom Sofias nya bok Demokrati: En liten bok om en stor sak.

 

Föreläsningen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

 6 maj kl. 18.30, digitalt, 

 

Vi vill i anslutning till denna föreläsning också uppmuntra alla att till prismavg.se bidra med berättelser som kopplar till demokratins genombrott och utveckling. Har du material att dela med dig av? Hör av dig till Jessica Bergström, som är sammankallande för redaktionen.

jessica.bergstrom@vgregion.se